Activitats i Publicitats

VOLTA A MENORCA PER ETAPES i SOLIDÀRIA NEDANT.  L' agrupament Sant Antoni Maria Claret posa en marxa a partir de l' estiu de  2018 una activitat molt especial encapçalada pel seu tresorer, en Joan López nedador amateur i afectat de paràlisi cerebral . Es tracta de donar la volta a Menorca per etapes nedant (1 etapa per mes des de Maig a Novembre) 5 km aproximadament per tanda. Es preveuen unes 30 etapes per a completar  el perímetre de la nostra estimada illa. Aquesta activitat està dirigida a RiG de tercer any i PiC i Trucs, que portin entrenament regular de natació en el cas de que vulguin fer les travesses en crol. Un dels principals objectius que té aquesta activitat és la de conscienciar a la població sobre la necessitat de cuidar el mar i les espècies que l' habiten.  Socorristes aquàtics i embarcació de suport seran una constant a cada etapa! Recordeu qua abans de fer-se al mar cal consultar abans de sortir predicció meteorològica del dia a windfinder o windguru o a altres mitjans.VOLTA A MENORCA  SOLIDÀRIA EN CAIAC . L' agrupament Sant Antoni Maria Claret posa en marxa a partir de l' estiu de  2019 una altra activitat molt especial relacionada amb el mar . Es tracta de donar la volta a Menorca per etapes en caiac fent  (1 etapa per mes en Juny, una en Juliol i una (doble) en Setembre sempre i que Déu i el mar vulguin, es clar! .  Més  de 19 milles marines per etapa fan d' aquesta activitat un repte interessant per a tots els i les participants. Aquesta activitat tindrà un cost de 5€ per persona i etapa i seran entregats a una ONG determinada en acabar la Volta en Caiac. Com en l' activitat anterior un dels principals objectius que té aquesta activitat és la de conscienciar a la població sobre la necessitat de cuidar el mar i les espècies que l' habiten.  Socorristes aquàtics i embarcació de suport seran una constant a cada etapa! Recordeu qua abans de fer-se al mar cal consultar abans de sortir predicció meteorològica del dia a windfinder o windguru o a altres mitjans. Alegria i moltes ganes de remar i passar "caloret" (com diuen els Valenacians) són indispensables per a  completar aquesta més que interessant activitat. Sempre a punt!


TRAVESSA SOLIDÀRIA DEL CANAL DE MENORCA EN CAIAC.  Una activitat esportiva solidària i que vol conscienciar a la població sobre la importància del mar i les seves espècies és la travessa solidària del canal de Menorca en caiac que l' A.E. Sant Antoni Mª Claret juntament amb alguns col·laboradors i patrocinadors   estan preparant. 10 caiacs dobles, 4 embarcacions a motor, mecànics, permisos, assegurances,  socorristes i personal de suport, litres d' aigua,  alguns quilograms de fruita i menjar i força entrenaments són el que els joves escoltes i els seus caps  necessiten per remar un total aproximat  de 10 hores amb les quals sempre i que el mar i Déu vulguin connectaran Cap d' Artruig i Cala Rajada fent ressò entre la població sobre la necessitat de cuidar el mar i les espècies que l' habiten.  Atents doncs als mitjans de comunicació, aquesta activitat donarà que parlar molt positivament entre joves i adults! Sempre a punt!


CARNESTOLTES 2018 Un any més l’Ajuntament ha començat a organitzar el carnaval. Dins la línia dels darrers anys (el 2016 el tema va ser el far west, i l'any passat, la Menorca Talaiòtica) aquest també serà un carnaval temàtic: el tema escollit és la mar. Esperem que, com en edicions anteriors, els ciutadans participin de forma activa en aquest carnaval i formin part del mon marí en què es convertirà Ciutadella durant uns dies.  Des de l' Ajuntament, es considera que la mar és un tema que pot donar peu a la creativitat i la imaginació, amb gran diversitat d’ ambientacions i disfresses. A més, al marge de decorar i ambientar la ciutat amb aquesta temàtica, creim que és molt important la tasca educativa i de conscienciació que poden fer activitats com aquesta, que, a part d'implicar-hi la ciutadania, transmeten una sèrie de coneixements a través de tallers i activitats de caire festiu i educatiu, tot emmarcat en la importància del nostre Mediterrani i la seva diversitat dins Menorca com a Reserva de la Biosfera. Esperam, idò, que us animeu a participar de forma activa en aquest carnaval 2018 i a formar part del mon marí en què convertirem Ciutadella durant uns dies.


SANT JORDI 2015  Aquest any organitzàrem la diada de  Sant Jordi,  patró  Escolta que els membres del moviment de Menorca celebràrem a l' àrea recreativa municipal d' es Pinaret de Ciutadella de Menorca els dissabte 25 i diumenge 26 d' Abril de 2015. El lema, "Cuidar el mar és feina de tots", va acompanyat d' una preciosa imatge del port de Ciutadella (dels anys 70, testimoni de com han  canviat les coses), on es va fer  la presentació d' aquesta diada i el qual va ser el lloc de partida cap a les diverses activitats preparades entorn la proposta de moltes entitats de protegir una petita zona de la badia de Ciutadella per usos educatius i que en aquest blog podeu conèixer. Ruta a peu, activitats amb caiac per R/G i PiC + Trucs , passant pels famosos jocs pagesos a la platja de Santandria el Diumenge matí, pels nostres estimats i sempre atents Llops i Daines i acabant amb un petit , senzill però útil regal de comiat per a tots i totes els i les assistents a la Diada Escolta. Aquesta activitat va ser  organitzada per l' A.E. Sant Antoni Maria Claret i comptà  amb la participació de tots els agrupaments de la illa, la col·laboració d' Escoltes de Menorca MSC, la regidoria de mediambient de l' ajuntament de Ciutadella , caixa colonya i  amics de la mar. Recordar per acabar que dugué a terme entre tots els i les participants una recollida de menjar per Cáritas Menorca. Sempre a punt.


CURTMETRATGES CINEMES CANAL SALAT 2013. Entrat ja l' estiu  els nostres joves Escoltes es posaren mans a l' obra per combatre 3 dels principals problemes que afecten a la zona marina de sa Platja Gran i sa Farola. Hores i hores de preparar, gravar i editar vàren donar un resultat molt interessant. L' espot de la contaminació   on es poden veure els estralls que passaran (basats en el deteriorament que ha patit la zona marina en escasos 30 anys) en un futur proper sino emprenem accions per cuidar el medi-ambient.  L' espot de la sobrepesca  on podrem veure on haurem de pescar en unes temporades si volem agafar algunes espècies en concret i no cuidem l' espai marí. Ja per acabar els fondejos incontrolats motiu en 2017 d' algunes sancions per part del GOIB a embarcacions que no respectaven la posidònia. Doncs esperem que xaleu amb les feines dels nostres escoltes i que en faceu publicitat. Sempre a punt!